Tuesday, 27 December 2011

Jalan-jalan Makan angin Perlis & Penang

Rabu lepas scan baby alhamdulillah anak ibu sihat dn aktif.. syukur sgt.. Doc ckp perkembangan anak ibu dari minggu ke minggu konsisten,, Baru nie balik Kedah so mmg planning nk shopping kt belah utara.. Hari pertama kteorg mmg shopping kt Perlis,Pdg Besar harga pn bleh tahan mmg xde kurang langsung so sape2 nk shopping tu jgn la pg waktu cuti sekolah mmg mahal.. Tapi dh disebabkn waktu cuti sekolah jer dpt mkn angin nk xnk beli la jgk.. Ak beli pn yg penting jer mcm cadar baby, bedding set nie ak xcdg nk beli kt pdg besar sbb bkn tilam kekabu disebabkn cute sgt bedding set tu ak beli jgk.. Harga mmg mahal xthula klu tempat lain murah lak.. utk ak beli kain tuala yg labuh tu senang nk berpantang nanti.. rsenyer kt pdg besar xde la shopping sakan sbb xde yg menarik.. kebanyakan kt situ lebih kepada cadar,toto,tikar,bantal,baju2,beg,hand bag,aksesori,barang kemas tiruan ngn bakul2.. Sebut pasal bakul mmg tujuan ak pg sne nk crik bakul nie,, disebabkn bkn rezeki kteorg mmg bakul nie xde saiz merata tempat pg kebanyakan dh abis.. Bakul nie mmg cantik taw ak xtawu dye wt cmner tp mmg kemas diperbuat daripada strap.. klu kte nk letak thermos,botol air,susu ke mmg sesuai bawak g hospital mmg cantik tp saiz yg ak nk xde xjd la beli.. disebabkn bakul nie cantik ak de beli 1 tp bakul utk letak baju...


Hari ke-2 pegi shopping Aeon Jusco Seberang Perai,,, nk rse feeling2 shopping negeri org.. tp klu ikutkn suasana better to Aeon Jusco Bukit Tinggi kt Klang.. klu ak more prefer pg shopping kt jusco bukit tinggi sbb bnyak choice.. dekat jusco seberang perai jer ak dh shopping nk dekat 2 ratus tu pn baju 3 helai, 2 psg baby kiko tu pn sbb de offer,ngn rompers pureen sepasang,softner baju baby nie ak xde nk beli sgt disebabkn de offer ak beli la.. xbnyak kn tp dh rm170+++.. so en.asben ckp pas nie shopping kt anakku lak tp tahun depan la thun nie bajet dh lari lorh... Petang tu kteorg otw ke Penang lak sbb adik ak yg TUDM tu dpt bonus ape lg belanja la.. kteorg pg pesta pulau pinang mmg en.asben lak first time dtg pesta pulau pinang mmg hepy sgt tmbah2 de org belanja tlg jlnkn kaki jer.. around 12am kteorg pi pekena  nasi kandaq beratuq kt penang, ak rsa xde beza dgn nasi kandaq lain cuma kt situ kte turun jer dari kete korang dh bau aroma rempah ratus.. lg pn kedai nie mmg dh lame bertapa kt situ dr thun 1943.. zaman jepun org dh mkn nasi kandaq.. mmg popular kt situ pernah masuk dlm rancangan Warung Kita.. so pd korang yg nk rse mkn ala2 warung bleh la pg mmg best dn mmg murah..




No comments:

Post a Comment

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...